06.01.2021

Lekker gezonde soepen bestellen?

Zin in een lekkere soep? Kies uit een ruim assortiment verse soepen...

Verse soep als starter

Een verse soep is altijd goed om mee te beginnen. Dit kan als een starter voor een middagmaal of zelfs als lunch met lekker belegd broodje. Bij Huis Vanassche kiest u elke dag uit een ruim assortiment verse soepen.

 

Waarom soepen helpen bij het afvallen?

Motivatie 1: Van 250 ml soep krijg je tot 50% je dagelijkse behoefte aan groenten binnen


Als je soep per liter water zo'n 600 gram groenten bevat, dan is een portie van 250 ml reeds voldoende om de helft van de dagelijkse groentenportie aan te leveren die nodig is om een gezond lichaam te onderhouden.
 

Dit is zeker een positieve opsteker voor de mensen (of kinderen) die het moeilijk vinden om elke dag voldoende groenten en fruit te eten.

 

Dus een lekker soepje als voorgerecht maakt de weg vrij voor een gezonde levensstijl.

 

Motivatie 2: Een soep barst van vitaminen en vezels

 

Verse soepen bevatten veel groenten en kruiden, dus krijg je hierdoor ook veel vezels binnen. Zoals u weet, hebben vezels een positieve werking op je darmen, je cholesterol en je bloedsuikerspiegel.

Bovendien zorgen deze vezels ervoor dat je geen hongergevoel blijft hebben, zodat je niet naar (ongezonde) snacks of snoep grijpt.

 

Motivatie 3: Soep bevat weinig calorieën

 

Soepen bevatten heel weinig calorieën, uiteraard als je GEEN room gebruikt of je groenten niet laat zwemmen in de boter.

Ook opletten met bouillonblokjes, want die bevatten verborgen zouten en calorieën.

Soep met verse groenten bevatten het meeste vitaminen.

 

Motivatie 4: Een soep vult goed

 

Alhoevel je dit niet meteen voor waar zou aannemen, geeft soep een goed gevuld gevoel. Daarom is het goed om 30 minuten voor je maaltijd een kom soep te eten, want hierdoor zal je veel minder geneigd zijn om uitgebreid te eten 's middags of 's avonds.

 

Ook in de voormiddag rond 10h of in de namiddag als vieruurtje kan een soepje wonderen doen.

 

Motivatie 5: Een soep hydrateert (en dat is goed nieuws)

 

We drinken te weinig water (of velen toch) Normaal gezien is het goed om 1.5 tot 2 liter water per dag te drinken. Met soep kan je je vooraad drank aanvullen én tegelijk eten, dus win - win!

 

BESTEL NU DUS UW VERSE SOEP EN GA VOOR EEN GEZOND 2021!