Huis Vanassche

Winkelmandje is leeg

Groenten en fruit

Groenten en fruit zijn de basis waaruit Huis Vanassche ontstaan is. Met al meer dan 50 jaren ervaring op zak, groeide het uit tot een speciaalzaak in verse voeding. Daarover valt heel wat interessantst te vertellen en daar maken we dan ook graag tijd  voor.

 

An apple a day, keeps the doctor away...

 

Bij Huis Vanassche zijn we er 100% van overtuigd dat groenten en fruit bijdragen aan ons humeur. Door elke dag te genieten van een gevarieerde portie groenten en fruit, krijg je een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen in je lichaam. Die voedingsstoffen zorgen ervoor dat je minder vermoeid bent, dat je alerter bent, dat je creatiever aan de slag kunt gaan en dat je je gewoonweg positiever voelt. Sommigen fluisteren zelfs dat groenten en fruit een positieve invloed hebben op je huid. Zo zouden rode en gele groenten en fruit de huid aantrekkelijker maken, zouden oranje vruchten de huid beschermen tegen UV-stralen en zouden kersen en bessen de bloeddoorstroming in de huid versnellden, waardoor je er frisser uitziet. De uitspraak "an apple a day, keeps the doctor away" is dus niet gelogen.

 

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag...

 

"Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag." Hoe vaak heeft u deze zin al gehoord? Boterhammen, cornflakes, pistolets of koffiekoeken worden automatisch aan het ontbijt gelinkt, maar ook voor fruit is daar zeker een plaatsje voor. Wat denk je van een lekker glaasje vers geperst fruitsap? Of een fruitsalade? De energie die je daarbij opdoet, is voldoende om goed te werken, te leren of te bewegen. Ook bij ons kunt u terecht voor deze gezonde varianten voor bij het ontbijt.

 

Don't eat less, just eat right...

 

Gezonder willen eten en leven heeft niets te maken met minder of zelfs niets eten. Mensen hebben vaak de neiging om bepaalde voeding uit te sluiten en enkel te eten wat ze zelf als "goed" beschouwen. Op die manier krijg je inderdaad minder calorieën binnen, maar worden andere benodigdheden van het lichaam niet aangevuld. Het is dus belangrijk om de juiste gerechten te eten. Vanuit die gedachten gingen wij op zoek naar professionele hulp van diëtisten die weten wat goed is en waar je rekening mee moet houden. De drie dames van Dieet Lecluyse uit Izegem helpen ons daar zeer goed bij. Zij sturen ons om elke week minstens één healthy gerechtje te maken en te verkopen dat maximum 600 kcal bevat. Eén zo'n maaltijd bevat voldoende energie en verschillende ingrediënten die het hele lichaam sterk houden. Zo eet je voldoende, eet je gezond, eet je lekker én blijf je fit en energiek genoeg om even goed, of zelfs beter, te kunnen presteren. Wekelijks hebben we trouwens ook een variërend aanbod "light"gerechten waarbij we onze focus sterk leggen op groenten, aardappelen en goede vetten.

 

Ons aanbod groenten en fruit...

 

Dagelijks gaan Rik en Paul naar de veiling op zoek naar de meest verse en mooie producten om te verkopen in de winkel en in de groothandel. Daarbij hebben ze oog voor de kwaliteit van de producten en besteden ze extra aandacht aan seizoensgroenten en -fruit.